Bæredygtigt byggeri

Hos Fårup Betonindustri går vi ind for bæredygtigt byggeri

Det er ingen hemmelighed, at bæredygtighed også har sneget sig ind i den måde, hvorpå vi i dag udvikler forskellige byggerier. Boligen er i dag et vigtigt omdrejningspunkt for en mere bæredygtig hverdag. Der er flere måder at indtænke bæredygtighed på, og det skal vi selvfølgelig være en del af her hos Fårup Betonindustri. Derfor er vi utroligt stolte af, at vi gennem en årrække har arbejdet hen mod at blive mere innovative og nytænkende i udviklingen af vores produkter.

Klimaet har brug for hjælp
- så lad os hjælpe det

Byggebranchen forårsager omkring 30% af den samlede Co2-udledning i Danmark, og her står byggematerialerne alene for 10-15% af den årlige udledning af drivhusgasser. Det skal der ændres på, og vi drejer derfor tromlen en omgang og tror på, at vi hos Fårup Betonindustri kan være med til at sætte vores præg på en tilgang, hvor vi i fremtiden kan producere bæredygtigt beton.

Vi er overbeviste om, at vi alle har et ansvar for at reducere aftrykket. Uanset om du er bygherre, producent eller boligejer, så bør vi alle begynde at bruge bæredygtige byggematerialer. Som producent tager vi del i ansvaret om at udvikle solid beton. Derfor er vi stolte af, at vi med vores bæredygtige produktion er med til at mindske klimaaftrykket.

At bruge bæredygtige byggematerialer er med til at belaste klimaet mindst muligt. Så langt, så godt, men hvad kan vi tilbyde byggebranchen, så den bliver endnu mere bæredygtig? I bund og grund handler det om at vælge gode, robuste og bæredygtige materialer. Materialer, hvor der er taget højde for den måde, de produceres på. Vi vil gerne hjælpe miljøet og dig med miljøvenlige produkter. Derfor tager vi løbende højde for, og genovervejer, hvordan vores beton forbliver bæredygtigt.

Kan beton være bæredygtigt?

Er det muligt at beton kan være bæredygtigt? Ja, det kan det heldigvis godt. Hos Fårup Beton arbejder vi kontinuerligt med bæredygtighed. Skal vi hjælpe dig med at gøre dit byggeri bæredygtigt? Det er ingen problem, for ved hjælp af den rette viden og kombination af sand, vand, sten og cement er det lykkedes os at finde frem til en formel på bæredygtig beton. Du skal vide, at vi hele tiden arbejder på, at vores beton og cement er bæredygtigt. Det betyder for dig, at vi kan levere materialer til dit byggeri, der er DGNB-certificeret.

Vi gør ikke noget halvt, og derfor går vi all-in og tror selv på de bæredygtige tiltag, vi løbende tager i virksomheden. Hos Fårup Betonindustri er det ikke kun i blandingen af cement og beton, at der er tænkt på bæredygtighed. Justeringen af klimaaftryk ses flere steder i virksomheden. Vi tænker hele tiden i nye baner lige fra produktionen, tegnestuen, rådgivere til ledelsen.

I arbejdet med at gøre produktionen af beton mere bæredygtigt har vi valgt at arbejde aktivt med FN’s verdensmål. Men fordi vi virkelig brænder for den bæredygtige del af produktionen, arbejder vi også sammen med “Bæredygtig Beton initiativet”. Projektet handler om, hvordan vi på sigt kan nedbringe udledningen af CO2 fra start til slut i forskellige byggerier og anlægsprojekter.

Du kan læse mere om bæredygtig beton her.