Vores DNA

Vores DNA

Betonelementer efter ønske er vores metier

Vi udvikler, producerer, rådgiver, leverer og monterer kvalitetsbetonprodukter til byggerier i hele Danmark.

Fårup Betonindustri A/S er en af de få danskejede familievirksomheder, som stadig er med til at sætte dagsordenen i branchen. Vores historie begynder i 1959, tre generationer tilbage.

Fårup Betonindustri A/S bygger i Ørestaden, i Roskilde, i Aalborg, i Skejby, i Aarhus og i Randers. Vi bygger Danmark – fra signaturbyggerier som Det Nye Universitetshospital og Moesgaard Museum til den 2.5 mio. m2 -store urbane udbygning i Roskilde.

90 fagligt dedikerede medarbejdere sørger dagligt for at fastholde et professionelt fokus på at rådgive om, levere og montere unikke og skræddersyede løsninger til erhvervs-, bolig- og offentligt byggeri.

Fårup Betonindustri A/S er familieejet, etableret i 1959, drevet og ledet af tredje generation.

Betonfabrikken er i dag en 100 % ordreproducerende og datadreven virksomhed, med det formål at sikre konkurrencekraft, udvikling og vækst i fremtiden.

Brian Knudsen, Udviklingsdirektør/ejer

Historien

Fårup Beton siden 1959

2017
Nyt kontor - ​mere albuerum og højere til loftet i kontorlokalerne plus et større område til personaleparkering.
2015
Arealudvidelse - arealet fordoblet med ny lagerplads på 45.000 m2. ​ Nyinvestering i kran og truck.
2014
Nyinvestering i fuldautomatisk klippe- og bukkemaskine til armeringsstål. Fårup Beton sætter skarpt fokus på kerneforretningen omkring ordreproducerede betonelemener og indstiller produktion af letbeton-vægge til parcelhuse.
2005
Nyt tømmerværksted og kantine/bad samt øget digitalisering i hele organisationen.
2004
Nyinvestering i en ekstra betonblander.
2002
Nyt blandeanlæg.
1991
Produktion af piloteringspæle.
1987
Ny produktionshal (via egnsudviklingsstøtte) på 1.200 m2 til produktion af gylleelementer, facadeelementer, altanplader m.m.
1984
Glidning fra standardvarer til ordreproduktion. Flemming Knudsen opfinder Super 8-stenen.
1980
Modernisering af elementproduktionen med flere forme, ny tromle og automatiseret afformningssystem - kapacitet på cirka 40.000 m2/år svarende til 1 parcelhus om dagen.
1977
Fuldstændig modernisering af blokstensafdelingen med tidssvarende produktionsanlæg og fuldautomatisk stableanlæg.
1976
Ny kontorbygning og lagerbygning på 450 m2.
1975
I juli 1975 bliver firmaet omdannet til en anpartsselskab med de tre anpartshavere: Carlo Knudsen og sønnerne Flemming Knudsen og Ivan Knudsen. Selve støbningen i forme på store vogne. Materialerne hældes i formen fra et blandeanlæg og fordeles med håndkraft. Ved at bruge håndkraft til fordeling fås de bedste elementer. Herefter trækkes elementerne gennem et dampkammer, hvor de hærdes og tørres.
1971
Nyt doserings- og blandeanlæg og stålforme. Elementproduktionen blev yderligere moderniseret og sat i system med cirkulerende formborde, hærdekammer og et afformningssystem.
1968
Ny produktionshal til rør, brøndgods og fliser samt opstart af vægelementproduktion i træformer. ​En beskeden produktion af vægelementer 7,5 x 60 x 240 cm var starten på en produktion af helvægge.
1963
Ny produktion hal til blokstensproduktion og et højsiloanlæg til råmaterialer samt en moderne automatisk blokstensmaskine, kædetransportør og afbakningskran m.m.
1959
Specialarbejder Arne Poulsen (th.) var ansat på Fårup Teglværk og blev håndplukket til opgaven; at sætte en betonvareproduktion i gang. Man startede helt fra bunden med en håndmaskine til fremstilling af bloksten og 1961 tillige en rørproduktion.

Ledelse

​Adm. direktør Brian Knudsen overtog ledelsen i et generationsskifte i 2013. Hans baggrund inden for IT og ledelse præger i dag virksomhedens struktur og organisation. Ledelsesstilen er visionær med en coachende og involverende tilgang. Som medarbejder får man klare rammer for målet og bliver inviteret til at deltage i beslutningsprocesser.

”Det er nemmere at holde takten, når vi i fællesskab har nikket til at gå samme vej.”

Fårup Betonindustri arbejder konstant på at minimere fejl og på at optimere arbejdsgange, blandt andet via LEAN og øget digitalisering og automatisering. Men også ved at kigge på andre brancher og virksomheder i Danmark, Østeuropa, Vietnam eller et helt fjerde sted via branche- og ledernetværk.

”​Jeg er født med beton i årene. Det er en livsstil, derfor er det helt naturligt, at jeg er aktiv inden for branchen – vi kan ligeså godt løse udfordringerne sammen, uanset om det er produktstandarder eller sikkerhed.”

Mere end bare sponsor

Fårup Betonindustri vil gerne være en del af fællesskabet, vil gerne bidrage ved at give et nap med for at få tingene til at ske.
Fårup Betonindustri er sponsor i Randers FC, Randers HH og Randers Teater, endvidere er Brian Knudsen aktiv i Randers HH.

Ydermere støtter vi også De danske hospitalsklovne, Familier med kræftramte børn og knæk cancer.

”Det er en familieting, det ligger i vores DNA, vi er entreprenører, der godt kan lide at se ting lykkes.”