Fårup Betonindustri sætter kurs mod bæredygtigt byggeri med deres første EPD

Vi er utroligt glade og stolte over at have udarbejdet og fået godkendt vores første Environmental Product Declaration (EPD). Dette betyder, at vi nu kan dokumentere miljøpåvirkningen fra vores produkter og løbende optimere dem i den rette bæredygtige retning. Den første EPD omhandler vores 200 mm massive vægelement, men vi vil selvfølgelig arbejde på at udarbejde flere EPD’er, der dækker hele vores produktprogram.

Dette er et vigtigt skridt for os, da det nu giver os mulighed for at levere de nødvendige data til byggeriets Life Cycle Assessment (LCA) modeller. Det betyder, at vi kan bidrage til at levere dokumenteret bæredygtigt byggeri. Denne første EPD er kun begyndelsen, og vi vil fortsætte med at udvikle og optimere vores produkter med udgangspunkt i bæredygtighed.

Samarbejde med Dansk Beton

Forløbet med at opnå denne første EPD har været en spændende rejse. Vores brancheforening, Dansk Beton, har i samarbejde med EPD-Norge udviklet et nyt EPD-værktøj specifikt til den danske betonbranche. Vi har ventet på udviklingen af dette værktøj og blev glade, da det blev frigivet i marts måned. Vi var forberedte med alle vores miljødata og kunne derfor relativt hurtigt indsende vores EPD til verifikation og godkendelse.

Vi er stolte over at være den første betonproducent, der leverer EPD’er ved hjælp af dette brancheværktøj og dermed også den første, hvis EPD er godkendt efter ISO 14025 og EN15804+A2-standarderne. Med denne godkendelse er vi nu i stand til at levere projektspecifikke EPD’er efter den nye standard, baseret på den nyligt udgivne EPD. Dette giver os mulighed for at optimere vores produkter yderligere i en bæredygtig retning.

Ansvar og gennemsigtighed

Fårup Betonindustri er bevidst om vigtigheden af gennemsigtighed og ansvarlighed i vores stræben efter miljøvenligt byggeri. Med vores nye EPD’er kan vi nu dokumentere bæredygtigheden af vores produkter og bidrage til udviklingen af grønnere og mere effektive bygningsløsninger. Vi fortsætter vores dedikation til at implementere bæredygtige metoder i hele vores produktudvalg og ser frem til at fortsætte denne rejse som miljøbevidste producenter.

Hold øje med vores hjemmeside for flere opdateringer, mens vi arbejder målrettet på at udvikle EPD’er for hele vores produktportefølje. Sammen bygger vi en bedre og mere bæredygtig fremtid.